2014 m. gegužės 11 d., sekmadienis

Sushi ryžiai



Tikriausiai sudėtingiausias procesas sushi gamyboje – sushi ryžių paruošimas. Tačiau kuo dažniau gamini, tuo greičiau ir geriau viskas pavyksta.
Šis receptas skirtas pavalgyti maždaug keturiems asmenims. Visuomet galite sumažinti ar padidinti porciją. 
350 g ryžių sudėkite į sietelį ir juos 5-10 minučių skalaukite tekančiu vandeniu (geriausia vėsiu) iki tol, kol vanduo taps skaidrus. Tada palikite nepilnai valandai sietelyje, kad nudžiūtų (jeigu neturite laiko – pakaks ir 30 minučių).
Vėliau ryžius sudėkite į puodą, užpilkite maždaug 500ml vandeniu ir virkite ant mažos ugnies (būtinai) 10 min.
Nuimkite nuo ugnies ir palikite dar bent 10 min. puode, kad išbrinktų ir atvėstų.
Tada ryžius sudėkite į sietelį ir apšlakstykite 60 ml specialiai paruošto ryžių acto (60 ml ryžių acto, 1 su puse šaukšto cukraus, 1 šaukštas druskos). Prieš gaminant atidžiai perskaitykite pakuotę ar ryžių actas jau paruoštas naudojimui.
Ryžius maišykite šakute ir laukite, kol atvės (galite džiovinti su vėduokle ar žurnalu). Palaukite, kol ryžiai šiek tiek apdžiūs ir taps itin kibūs. 

Štai taip yra paruošiami ryžiai. ˆˆ
Kitoje pamokoje – kaip pasigaminti California rolls sushi!

1 komentaras: